lördag 1 maj 2010

Smaker som gifter sig

Vissa smaker är som gjorda för varandra. Det spelar nästan ingen roll vad man stoppar i kombinationen fransk senap, dragon och grädde - det blir gott hur som helst. Givetvis blir det en alldeles fantastisk strömmingslåda.

Receptet kommer från "Fiskkokboken" utgiven av ICA bokförlag 2001.

Strömmingslåda med senap och dragon
4 personer

600 g rensad strömming med ryggbenet borttaget
3 msk fransk senap
Salt och vitpeppar
1 tsk torkad dragon
2 dl grädde
Ströbröd
ca 1 msk smör

Sätt ugnen på 225 C.

Skölj och torka av strömmingen. Klipp eventuellt bort ryggfenan och lägg ut dem med skinnsidan ned på en skärbräda. Salta och peppra strömmingarna. Rulla ihop dem och lägg dem trångt i en smord eldfast form.

Blanda grädden med senapen och smaka av med smulad dragon och salt. Slå gräddblandningen över strömmingen. Strö över ströbröd och toppa med små smörklickar.

Grädda strömmingen i ca 25 minuter. Servera med kokt potatis eller potatismos.

Inga kommentarer: