fredag 2 oktober 2009

Uteblivet födelsedagsfirande

Jag vet inte vad jag ska skylla på, förkylningen, den trasiga tvättmaskinen, det långdragna bilbytet eller allmän vimsighet? Hur har jag annars kunnat missat att Roslagsmat fyllt 2 år!

En av anledningarna till att jag började blogga var att jag ville provlaga och dokumentera gamla släktrecept. Jag har hunnit igenom en hel del av dem, men det finns fortfarande en hel del kvar att ta av. Vissa av recept är faktiskt svåra att få till eftersom tillgång på fisk (gädda och aborre) har minskat drastiskt de senaste åren så vi har helt enkelt inte tillgång till de råvaror som jag är uppvuxen med. All mat vi äter hamnar inte på bloggen - för vi äter faktiskt varje dag. Ofta så är det ingen nyskapande maträtt, ibland blir det inte så gott och ibland ser det för taskigt ut.


Här kommer ett snabblagad recept, jag vet inte ens om man kan kalla det ett recept ... Jag hade tyvärr glömt bort hur pass stark picklesen (hur sjuttsingen stavas det?) var så ungarna var inte direkt överförtjusta, eller rättare sagt - de åt inte.

Lax Patak
4 personer

600 - 800g Laxfilé
¾ - 1 dl Patak's Lime Pickles
En skvätt olja
Salt

Sätt ugnen på 225˚C.

Salta laxen och lägg den i en ungseldfast form.

Blanda Lime pickles med oljan så att det blir en smidig smet. Bred blandningen över laxfilén och låt den stå i rumstemperatur tills ugnen blivit varm.

Stek laxen i ugnen i ca 20 minuter. Vi åt laxen tillsammans med råris, fräst vitkål med indisk kryddning, myntaraita och en blandad sallad med koriander.

2 kommentarer:

Fröken Dill sa...

Den rätten lät både god och spännande!
Tycker fröken Dill

zelca sa...

Fröken Dill:
Den är både god och lättlagad (om än inte så barnvänlig)!