Den här kombinationen funderade jag på länge innan jag testade den. Svensk smakrik fet strömming kombinerat med söt-salt japansk sås. Öst möter väst. En trevlig kombination som gav mersmak.
Teriyakiströmming
4 personer
600 g rensad strömming med ryggbenet borttaget
Salt
2 msk skalade sesamfrön
Teriyakisås (eller ca 1 dl färdig teriyakisås):
½ dl mirin
2 msk ljus sojasås
1 tsk strösocker
Sätt ugnen på 225˚ C.
Skölj och torka av strömmingen. Klipp bort ryggfenan och lägg ut dem med skinnsidan upp på en skärbräda.
Salta strömmingen lätt. Rulla ihop dem och lägg dem trångt i en eldfast form.
Blanda samtliga ingredienser till teriyakisåsen, rör tills sockret löst sig. Slå såsen över strömmingen och strö över sesamfröna.
Grädda strömmingen i ca 25 minuter. Servera den ljummen med kokt råris och ångad broccoli.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
Det ser gott ut. Tack för tipset.
MABE:
Varsågod!
Skicka en kommentar