- Rödlöksmarmelad
- Potatisgratäng med saffran
- Vitkålssallad med fetaost, granatäpple och rostade frön
- Marinerade morötter och sockerärtor
- Bröd och smör
- Cheddarost, brie och rosenmarmelad
- Kaffe
- Fyra sorters kakor
- Chokladtårta med glögglasyr serverat med lättvispad vaniljgrädde och saffransmarinerade apelsinklyftor
Apelsinreceptet kommer från Anna och Fanny Bergenström och publicerades i tidningen Lantliv nr 13 2008. En otroligt fräsch och god dessert, den kommer jag att göra flera gånger under kommande veckor.
Åsas saffransapelsiner
4 portioner
4 saftiga och söta apelsiner
Sockerlag:
2 dl vatten
2 dl socker
2 - 3 stjärnanis
1 liten kanelstång
1 kuvert saffran
4 hela kryddnejlikor
Filéa apelsinerna så att klyftorna är fria från skal och hinnor. Lägg dem i en skål eller stor burk.
Koka socker och vatten i en liten kastrull ett par minuter utan lock. Lägg i kryddorna och låt lagen småkoka utan lock i ca 5 minuter.
Låt lagen svalna något och häll den sedan över apelsinklyftorna. Ställ apelsinerna kallt och låt dem dra i minst en timme. Serveras med lättvispad grädde.
2 kommentarer:
Åhå jag trodde det bara var jag som älskar kall Jansson och kall potatisgratäng. Särskilt Jansson, gärna kylskåpskall direkt ur formen...
Helfina recept på bloggen din:)
/(Sankta)Cecilia (från aff)
Schizomamman:
Det är nog en hemlig last som inte alla vill erkänna ;-) Tack!
Skicka en kommentar