Några andra bottennapp som jag minns från skolbespisningen är:
- Blaskig korngrynssoppa med överkokta grönsaker och veckans köttrester
- Sönderkokt ochj blaskig fisk (torsk?) med kokt skalpotatis och äggsås
- Blodpudding som lagts omlott i en stor plåt och tillagats i ugnen så att hälften blivit torrt och hälften är halvrå
En gång har jag gråtit över skolmaten. Som nybakad ettagluttare som inte ville annat än att göra rätt och alla glada grät jag när jag inte mäktade med att äta upp skolbespisningens ungsbakade falukorv med strimlad purjolök och pulverparmesan. Det luktade spyor i hela matsalen.
Från det ena till det andra, här är ett sätt att göra salladskål lite mera ätlig.
Varma gröna grönsaker
Rester av kokta/micrade gröna bönor
Salladskål
Purjolök
Rapsolja
Ett par droppar sesamolja
Mirin
Ljus soja
Dela de gröna bönorna i mindre delar. Strimla purjolöken och salladskålen.
Värm oljorna i stekpannan. Fräs bönor och purjolök några minuter.
Tillsätt salladskålen och slå över lika delar mirin och ljus soja. Låt salladskålen mjukna något. Vi åt det till Teriyaki lax och kokt ris.
Värm oljorna i stekpannan. Fräs bönor och purjolök några minuter.
Tillsätt salladskålen och slå över lika delar mirin och ljus soja. Låt salladskålen mjukna något. Vi åt det till Teriyaki lax och kokt ris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar