Jag serverar envist vuxna smaker till barnen. Oftast så fungerar det inte alls. Som den här gången. Sonen vägrade smaka på räkorna och soppan. Dottern pillrade bara i sig räkor. Jag hade till och med gjort mig till och bakat en foccaia. Det gillade de inte heller. De åt bara knaster (= pappadams kryddade med spiskummin). Så var det med det. De gillar precis som de flesta ungar pannkakor, köttbullar och ketchup bäst. Men jag ger inte upp, en vacker dag så kommer de att smaka. När de blir myndiga får de välja själva.
Receptet kommer från Annabel Langbeins "Savour the Pacific: A Discovery of Taste".
Kryddig pumpasoppa
4 personer
2 msk olivolja
1 gul lök, finhackad
1 msk farinsocker eller ljustmuscovadosocker
2 vitlöksklyftor, krossade
1,2 kg Butternut squash, skalad, urkärnad och skuren i mindre tärningar
3 ½ dl vatten
1 burk kokosmjölk
1 torkad röd chili, smulad
½ tsk rivet limeskal
1 msk fisksås
Salt och svartpeppar
Till serveringen:
Färsk koriander, grovt hackad
Pappadams
Ev. räkor
Fräs lök, socker och vitlök gyllengult på medelstark värme i ca 10 minuter.
Tillsätt övriga ingredienser och koka tills pumpan mjuknat i ca 20 minuter.
Mixa soppan slät med en mixerstav. Smaka av med salt och peppar.
Strö över koriander och servera med pappadams och eventuellt räkor.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar