
Receptet kommer från Annabel Langbeins "Savour the Pacific: A Discovery of Taste".
Kryddig pumpasoppa
4 personer
2 msk olivolja
1 gul lök, finhackad
1 msk farinsocker eller ljustmuscovadosocker
2 vitlöksklyftor, krossade
1,2 kg Butternut squash, skalad, urkärnad och skuren i mindre tärningar
3 ½ dl vatten
1 burk kokosmjölk
1 torkad röd chili, smulad
½ tsk rivet limeskal
1 msk fisksås
Salt och svartpeppar
Till serveringen:
Färsk koriander, grovt hackad
Pappadams
Ev. räkor
Fräs lök, socker och vitlök gyllengult på medelstark värme i ca 10 minuter.
Tillsätt övriga ingredienser och koka tills pumpan mjuknat i ca 20 minuter.
Mixa soppan slät med en mixerstav. Smaka av med salt och peppar.
Strö över koriander och servera med pappadams och eventuellt räkor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar