torsdag 27 november 2008

Drakmat


Sambon gillar dragon. Jag är lite mer tveksamt inställd. Jag har svårt att finna tillfällen där det passar förrutom i den klassiska bearnaisesåsen. Men här - hur udda kombinationen än kan verka - passar det bra. Till och med riktigt bra. Så bra så att ungarna slevade i sig stora lass.

Receptet tror jag härstammar från ett urgammalt middagstips på TV4. Vi har lagat det många gånger sedan dess, här kommer det i min tappning lite lätt omgjort.

Dragon- och apelsinkryddad köttfärssås
4 personer

400 g kycklingfärs
1 msk olivolja
2 gula lökar, hackade
1 tsk torkad dragon
1 tärning lantbuljong
Saften av 2 apelsiner
2 msk dijonsenap
2 dl vispgrädde
2 ½ dl frysta ärtor
Salt och svartpeppar

Fräs kycklingfärs och lök i olivoljan tills det börjar få färg.

Tillsätt dragon, buljong och dijonsenapen. Pressa över apelsinsaften och tillsätt grädde. Låt såsen koka ihop i 5 - 10 minuter.

Smaka av med salt och peppar. Tillsätt ärtorna och koka upp såsen pånytt. Servera med nykokt pasta och riven parmesanost.

Inga kommentarer: