Det här receptet har funnits i släkten länge, det kommer från min gammelmormors mamma Kristina.
Kaffekaka med äpplen
1 ägg
2 dl socker
60 g smör
1 ½ dl mjölk
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 lösa äpplen
1 tsk kanel
½ msk socker
Sätt ugnen på 175˚C.
Smält smöret och låt det svalna lite.
Rör ägg och socker pösigt. Tillsätt mjölk, det smälta smöret, mjöl och bakpulver i äggsmeten och blanda till en jämn smet.
Häll smeten i en rund smörjd och bröad form. Skölj äpplena och skär dem i klyftor (ta bort kärnhuset men behåll skalet). Stick klyftorna i smeten och strö över kanel och socker.
Grädda tills kakan inte längre är kladdig i ca 40 minuter.
2 dl socker
60 g smör
1 ½ dl mjölk
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 lösa äpplen
1 tsk kanel
½ msk socker
Sätt ugnen på 175˚C.
Smält smöret och låt det svalna lite.
Rör ägg och socker pösigt. Tillsätt mjölk, det smälta smöret, mjöl och bakpulver i äggsmeten och blanda till en jämn smet.
Häll smeten i en rund smörjd och bröad form. Skölj äpplena och skär dem i klyftor (ta bort kärnhuset men behåll skalet). Stick klyftorna i smeten och strö över kanel och socker.
Grädda tills kakan inte längre är kladdig i ca 40 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar