
Sonen gillade dem - inte så oväntat allt stekt i plättform slinker ned där, grönsaksröran ratade han däremot.
Kikärtspannkakor med grönsaksröra
4 personer
Socca:
250 g kikärtsmjöl
5 dl vatten
1 tsk salt
2 msk olivolja
Olja till stekning
Vispa tillsammans samtliga ingredienser, låt smeten gärna svälla ett tag. Stek frasiga och gyllenbruna pannkakor i en het stekpanna. Servera tillsammans med salt och nymald svartpeppar samt en grönsaksröra.
Ratatouille:
1 stor gul lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, tunt skivad
1 msk olivolja
1 aubergine, i bitar
1 tsk råsocker
2 msk soltorkade tomater i puréform
1 röd paprika, i bitar
2 stjälkar selleri, i skivor
1 tetra krossade tomater
1 msk balsamvinäger
1 squash, med kärnhuset borttaget och delad i bitar
20 gröna oliver, skivade
Örtsalt och svartpeppar
Fräs lök och vitlök olivoljan tills de börjar bli gyllenbruna. Tillsätt auberginen, fräs tills den börjar mjukna.
Strö över sockret och purén av soltorkade tomater. Tillsätt paprika och selleri, fräs några minuter tills sockret smälter. Tillsätt de krossade tomaterna och balsamvinägern, låt det puttra ihop några minuter. Tillsätt squashen och låt det puttra ytterligare några minuter – kontrollera så att squashen inte blir överkokt. Tillsätt oliverna och smaka av med salt och peppar.

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar