
Makaronipytt
4 personer
1 gul lök, finhackad
1 grön paprika, delad i mindre bitar
1 – 2 paket bacon eller 1 – 2 paket kalkonbacon + 1 msk olivolja
Salt och peppar
4 portioner makaroner
4 ägg
Koka makaronerna enligt anvisningarna på paketet.
Klipp baconet i mindre bitar. Värm en stor stekpanna och lägg i baconet, använder du kalkonbacon så häll i lite olivolja och stek i. Tillsätt löken och paprikan och fräs tills baconet börjar blir knaprigt.
Häll ned makaronera i stekpannan och fortsätt fräsa tills makaronerna börjar ta färg. Smaka av med salt och peppar.
Gör fyra fördjupningar i pytten och knäck ned ett ägg i varje fördjupning. Salta lite lätt på varje ägg. Sätt ned värmen och lägg på ett lock på stekpannan, har du inget lock så lägg över en bit folie. Låt äggen steka klart i pytten. Servera med chilisås eller ketchup.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar