
Tilläggas kan för dem som undrar vad som är så speciellt med mormors kroppkakor, att de görs på kokt potatis och förutom de klassiska ingredienserna fläsk, lök och kryddpeppar så innehåller de dessutom isterband. De blir helt fantastiska, men nästan bättre är de uppstekta dagen efter.
Kroppkakspytt
4 mycket hungriga personer
1 stor lök eller två små, fint hackade
1 paket bacon
2 stycken isterband
1 klick smör (ej nödvändig)
800 g gnocchi
1 – 2 tsk mald kryddpeppar
Ta fram en stor stekpanna.
Klipp baconet i smala strimlor. Ta av skinnet på isterbanden och bryt dem i mindre bitar. Värm stekpannan och lägg i löken, bacon, isterband och en klick smör.
Fräs blandningen tills den börjar bli gyllenbrun och lite knaprig.
Lägg i gnoccin och fräs under omrörning i 4 – 5 minuter.
Servera med lingonsylt och rivna morötter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar