
Den här varianten gjorde alltid gammelmormor på julen. Vid andra tillfällen serveras omeletten med någon annan god stuvning som kantarell- eller sparrisstuvning.
Gammelmormors julomelett
4 personer, om det serveras som bufférätt räcker det till betydligt fler
Omelett:
4 ägg
4 kkp mjölk (6 dl)
4 tsk vetemjöl
En nypa socker
En nypa salt
Stuvad spenat:
2 msk smör
3 – 4 msk vetemjöl
4 dl mjölk
Salt och vitpeppar
En nypa socker
Ca 300 g fryst hackad spenat
1 paket Prinskorv eller annan kryddig korv
Sätt ugnen på 175 C.
Vispa samman ingredienserna till omeletten i en skål. Se till att alltsammans är ordentligt blandat. Grädda ca 30 – 60 minuter tills den har stannat, tiden varierar beroende på hur många ägg du använder.
Gör stuvningen. Smält matfettet i en kastrull. Rör ner mjölet och späd med mjölken.
Låt stuvningen sjuda i minst 3 minuter. Lägg i den djupfrysta spenaten och rör tills den har smält. Smaka av stuvningen med salt, peppar och socker.
Skär ett kryss i varje ände på prinskorvarna, använder du en annan sorts korv så skär du den i slantar. Stek korven i en stekpanna.
När omeletten är klar slås stuvningen över den i formen och tillsist läggs den stekta korven överst.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar