
Rätten är en modifierad variant av ”Kabli Chana” (kikärtscurrry) från Indiska kokboken.
Kikärtscurry
4 personer
2 burkar kikärtor
2 msk rapsolja
½ tsk hel spiskummin
1 gul lök, finhackad
½ tsk gurkmeja
1 torkad röd chili
1 tsk mald koriander
1 tsk mald spiskummin
½ squash i tärningar
1 tomat, hackad
1 dl vatten
Salt
2 msk citronsaft
Värm oljan på medelvärme i en stor stekpanna. Häll i de hela spiskumminfrönen och fräs dem tills det sisslar. Lägg i lök, gurkmeja, chili, koriander och den malda spiskumminen och låt det fräsa några minuter.
Häll i squash, tomat och vattnet. Koka tills vattnet nästan kokat in. Smaka av med salt och häll på citronsaften.
Servera med basmatiris och en klick fet yoghurt till barnen och råkar du ha färsk koriander hemma så strö över rikligt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar