Det verkar som om det skulle kunna bli vår trots allt, i tisdags så såg jag ett Påfågelsöga ensamt fladdra omkring på hamngatan. I år har vintern känts extra lång och onödig. Jag längtar efter barn utan bylsiga overaller, varm vårsol och färskpotatis.
I brist på färskpotatis så kan man alltid veva ihop en smakrik potatissallad där man förhöjer smaken på den lite trötta vinterpotatisen. Vi stoppade potatissalladen - tillsammans med varmrökt regnbåge och salladsblad - i tunnbrödsrullar, eller rullmackor som sonen kallar dem.
Krämig potatissallad med smak av curry
4 personer
8 - 10 kokta kalla potatisar med skal
2 tsk curry
½ tsk socker
2 msk kokande varmt vatten
2 dl ekologisk crème fraiche
1 röd paprika, finhackad
1 dm purjolök, mycket fint strimlad
½ dl hackad dill
Örtsalt
Häll curryn och sockret i en stor bunke. Slå över det varma vattnet och rör runt. Låt stå ett par minuter medan du plockar fram resten av sakerna du behöver. Blanda ned crème fraichen.
Skala och dela potatisarna i små bitar. Blanda ned potatis, paprika, purjolök och dill. Smaka av med örtsalt.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
LÅter smaskigt!
katja:
Det var den också ;-)
Skicka en kommentar