Polentapudding
4 personer
8 dl mjölk
8 dl mjölk
1 dl polenta
2 äggulor
2 äggvitor
½ tsk salt
Rivet skal av 1 citron
1 + 1 msk råsocker
Sätt ugnen på 225˚C.
Koka upp mjölken och saltet. Vispa ned polentan och låt gröten koka upp. Låt gröten koka på svag värme i 5 - 6 minuter under omrörning. Tag gröten från plattan.
Rör ned äggulor, 1 msk råsocker och citronskalet i gröten.
Vispa äggvitorna till ett fast skum. Vänd ned äggvitorna i gröten. Häll smeten i en smord ungseldfast form. Strö över 1 msk råsocker. Grädda puddingen i 20 - 30 minuter. Låt puddingen svalna. Servera med sylt eller färska bär. Vi åt puddingen tillsammans med icke-klimatsmarta jordgubbar och agavesirap.
Sätt ugnen på 225˚C.
Koka upp mjölken och saltet. Vispa ned polentan och låt gröten koka upp. Låt gröten koka på svag värme i 5 - 6 minuter under omrörning. Tag gröten från plattan.
Rör ned äggulor, 1 msk råsocker och citronskalet i gröten.
Vispa äggvitorna till ett fast skum. Vänd ned äggvitorna i gröten. Häll smeten i en smord ungseldfast form. Strö över 1 msk råsocker. Grädda puddingen i 20 - 30 minuter. Låt puddingen svalna. Servera med sylt eller färska bär. Vi åt puddingen tillsammans med icke-klimatsmarta jordgubbar och agavesirap.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar