torsdag 30 april 2009

Eldfängd sill

Idag firade vi vårens ankomst med sill och potatis, som varje år. Sillen blir bättre framåt midsommar när färskpotatisen kommit, men det är fortfarande en av våra favorit rätter. Några sillsorter, kokt potatis, knäckebröd, lagrad ost, kall öl och en liten snaps. Efter middagen tittade vi på Boliboma och åt gullvivekaka med vaniljgrädde och jordgubbar.

Sonen somnade i vagnen på väg hem från brasan, alldeles utschasad efter att ha sprungit omkring och rullat ned för en grässlänt. Är det bara barnen här som rullar runt som tokiga? De är som kalvar på grönbete. Dottern höll ståndaktigt ut och ville inte somna - två dagar med pencillin och hon börjar äntligen må bättre. Ha en fortsatt trevlig valborg!

Receptet kommer från ICA.

Krämig chilisill

1 burk (eller paket) 5-minuterssill
2 dl ekologisk crème fraiche
1 tsk sambal oelek
2 msk chilisås
1 pressad vitlöksklyfta
Salt

Låt sillen rinna av och dela den i smala bitar. Blanda försiktigt crème fraiche, sambal oelek, vitlök och chilisås. Smaka av med salt. Vänd ned sillbitarna.

Inga kommentarer: