
Igår och idag åt vi bön- och tonfisksallad till lunch. Jag vet inte om salladen har ett namn eller vart den egentligen kommer ifrån. Det jag vet är att jag har ätit liknande varianter när vi besökt Madeira och São Miguel, men det verkar aldrig vara exakt samma saker i den förutom bönor, tonfisk och grön paprika. Gott är det i alla fall.
Bön- och tonfisksallad
3 – 4 personer
2 burkar bönor (kikärtor, små vitabönor, borlottibönor eller blackeyebönor – jag tog kikärtor och små vita bönor)
1 burk tonfisk i vatten
1 röd lök, finhackad
1 stor grön paprika, fin hackad
1 msk vitvinsvinäger
2 msk olivolja
2 msk persilja, hackad
Örtsalt och svartpeppar
Skölj bönorna ordentligt och låt dem rinna av. Slå av spadet av tonfisken.
Blanda samtliga ingredienser ordentligt och smaka av med örtsalt och svartpeppar. Låt salladen stå kallt minst en halvtimme. Servera tillsammans med bröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar