
Dragonströmming
4 personer
600 g rensad strömming med ryggbenet borttaget
Salt och vitpeppar
1 stort rött äpplen, gärna Ingrid Marie
½ purjolök
3 dl vispgrädde
1 tsk torkad dragon
½ tsk salt
Vitpeppar
Ströbröd
Smör
Sätt ugnen på 225˚ C.
Skölj och torka av strömmingen. Klipp bort ryggfenan och lägg ut dem med skinnsidan ned på en skärbräda. Salta och peppra strömmingarna. Rulla ihop dem och lägg dem trångt i en eldfast form.
Skala äpplet och skär det i små tärningar. Strimla purjolöken fint. Strö purjolöken och äpplet över strömmingen.
Blanda grädden med dragon, salt och vitpeppar. Slå gräddblandningen över strömmingen och strö över ströbröd. Lägg tillsist några små smörklickar på toppen.
Grädda strömmingen i ca 25 minuter. Servera den ljummen med potatismos, kokt potatis eller ris.
2 kommentarer:
Det här låter verkligen som en rätt i min smak. Strömming och dragon - kul!
Annika:
Min sambo är väldigt förtjust i dragon, jag är lite mer tveksam. Här passade den bra, lite dijonsenap hade jag så här i efterhand kunna tänkt mig en klick i.
Skicka en kommentar