måndag 16 februari 2009

Gräddbulle

I lördags tog vi en tur till Norrtälje. Vi gick i lite affärer och sen skulle vi fika. Vi hade tänkt oss att besöka semlerian, men det var så knökfullt så vi tog med oss en påse hem istället. Det är en fantastiskt rolig idé, lite mycket essenser och karamellfärg för min smak men helt klart annorlunda. Min personliga favoritsemla är en karlsbadersemla. Givitvis fanns det både klassiska semlor, karlsbadersemlor och glutenfria semlor förutom alla de mer exotiska smaker, eller vad sägs om polkagrissemlor, dumlesemlor, päronsemlor, semlor med vaniljkräm och grädde smaksatt med roslagspunsch, pina colada-semlor eller citron-lakritssemlor.

Längst fram syns en banan och chokladsemla (banansmakande grädde och fylld med choklad och banan), till höger skymtar en rosa, hjärtformad alla hjärtans dag-semla (med jordgubbssmakande grädde och tryffelfyllning), till vänster syns en päronsemla (med päronsmakande grädde och fylld med päronsylt) och tillsist syns längst bak en dumlesemla (klassisk grädde, fylld med kolasås och ett chokladglaserat lock).

Inga kommentarer: