
Morots- och fetapaj
1 dl olivolja
1 ½ dl grovt rågmjöl
1 ½ dl vetemjöl
En stor nypa salt
Knappt 1 dl iskallt vatten
Fyllning:
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, pressade
3 stora morötter, grovt rivna
Olivolja
Örtsalt och svartpeppar
1 burk crème fraiche (valfri fetthalt)
½ dl mjölk
3 ägg
1 paket (150 g) fetaost
Solrosfrön
Sätt ugnen på 200˚C.
Värm olivoljan till pajdegen i en kastrull. Tillsätt mjölet och saltet, rör tills det blir smuligt. Ta kastrullen från plattan och rör snabbt ned vattnet i degen. Tryck ut degen i en pajform och förgrädda pajskalet i ca 10 minuter.
Fortsätt under tiden med fyllningen. Låt lök, vitlök och morötter mjukna utan att ta färg i en stor stekpanna tillsammans med lite olivolja. Smaka av blandningen med salt och peppar.
Vispa ihop crème fraiche, mjölk och ägg. Smula ned fetaosten och tillsätt morotsblandningen, rör om ordentligt. Häll ut fyllningen i pajskalet. Strö över solrosfrön. Grädda i ca 35 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar