
Pasta med stark tomatsås, kapris och oliver
4 personer
3 – 4 msk olivolja
2 vitlöksklyftor, tunt skivade
2 gula lökar, finhackade
2 torkade röda chilifrukter
1 tsk socker
Ca 300 g passerade tomater
En skvätt vatten
Örtsalt och nymald svartpeppar
1 burk kapris
Två nävar svarta oliver, urkärnade och skivade
500 g pasta
Värm olivoljan i en stor stekpanna. Tillsätt vitlök och den gula löken. Smula ned de torkade chilifrukterna, för en mildare smak: lägg i dem hela och fiska upp dem innan du slår i oliver och kapris. Fräs tills löken och vitlöken är gyllene. Strö över sockret, låt det smälta. Häll över tomterna och en skvätt vatten. Låt koka ihop ca 15 minuter. Koka under tiden pastan enligt anvisningarna på paketet.
Smaka av såsen med örtsalt och svartpeppar. Häll av kaprisen. Tillsätt kapris och oliver till såsen, låt det puttra ihop några minuter. Häll ned den kokta pastan i stekpannan och rör om så att all pasta täcks ordentligt av såsen. Servera tillsammans med drivor av färskriven parmesan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar