
Curryströmming
600 g rensad strömming med ryggbenet borttaget
Salt och vitpeppar
50 g rumsvarmt smör
¾ dl finhackad dill
2 ½ dl matlagningsgrädde
1 msk curry
½ tsk salt
½ msk vetemjöl
Ströbröd
Sätt ugnen på 225˚ C.
Blanda smöret med dillen.
Skölj och torka av strömmingen. Klipp bort ryggfenan och lägg ut dem med skinnsidan ned på en skärbräda.
Salta eventuellt och peppra strömmingarna. Bred ut dillsmöret på strömmingen. Rulla ihop dem och lägg dem trångt i en eldfast form.
Blanda matlagningsgrädde med curry, salt och vete mjöl. Vispa ordenligt eller kör med en stavmixer så att alla klumpar försvinner. Slå gräddblandningen över strömmingen och strö över ströbröd.
Grädda strömmingen i ca 25 minuter. Servera den ljummen med potatismos, kokt potatis eller ris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar