
Regnbåge med dill- och vitlökssmör
4 personer
4 portions regnbågar
1 citron i tunna skivor
Salt och vitpeppar
1 påse fryst bladspenat
Dill- och vitlökssmör:
100 g smör
1 paket fryst dill
1 vitlöksklyfta, pressad
Tina blandspenaten.
Sätt ugnen på 200 C.
Krama ur den tinade bladspenaten lätt och täck botten på en ungseldfast form med den. Salta lätt över spenaten.
Skölj fisken och torka av den. Salta och peppra både invändigt och utvändigt.
Blanda samtliga ingredienser till dill- och vitlökssmöret i en mixer. Fyll fiskarna med hälften av smöret. Lägg fiskarna på bladspenaten och täck fiskarna med citronskivor. Fördela resten av smöret jämt över formen.
Tillaga fisken i mitten av ugnen i ca 25 minunter, servera med kokt potatis.

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar