
Tagliatelle med frikadeller i tomatsås
4 personer
Tomatsås:
1 stor gul lök, finhackad
2 stora klyftor vitlök, tunt skivad
1 msk olja
1 tsk socker
1 msk puré på soltorkade tomater
2 tetror passerade tomater
1 msk balsamvinäger
Bladen av en kruka basilika, grovt hackade
Frikadeller:
500 g nötfärs
1 ägg
50 g parmesanost, fint riven (här fungerar färdigriven på påse alldeles utmärkt)
½ tsk spiskummin
Stjälkarna av en kruka basilika, fint hackade
Salt och svartpeppar
4 portioner tagliatelle
Börja med tomatsåsen. Bryn löken och vitlöken i oljan tills den blir gyllen gul. Tillsätt socker och purén på de soltorkade tomaterna, låt det fräsa några minuter. Tillsätt de passerade tomaterna och balsamvinägern. Sjud på svag värme.
Blanda sedan ihop ingredienserna till frikadellerna. Rulla små små bollar, ungefär i en hasselnötsstorlek. Ploppa dem efterhand ned i tomatsåsen. Rör om då och då så att frikadellerna inte klibbar ihop. Fortsätt sjuda på svag värme.
Koka pastan enligt anvisningarna på paketet när alla frikadellerna är i tomatsåsen. Häll av pastavattnet och rör ned pastan bland tomtasås och frikadeller. Garnera med basilikabladen, nymald svartpeppar och riven parmesanost.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar