Min fiskpudding är en modifierad variant av Birgitta Höglunds Abborrlåda med kaviar och gräslök.
Fiskpudding med kaviar
4 personer
600 g vit fisk (pollock, sej, hokki), fryst går bra
Salt och vitpeppar
1 1/2 dl grädde
1 liten burk (250 g) keso
4 ägg
4 msk Kalles kaviar
4 msk finhackad gräslök
2 dl riven mild ost (t.ex. gräddost)
Smör till formen
Sätt ugnen på 175 C.
Lägg ner fisken i en kastrull med en bottenskyla av vatten, det gör inget om fisken är fryst. Salta och peppra lätt, sjud fisken tills den är klar. Slå av vattnet och "flisa sönder" fisken ordentligt.
Vispa upp äggen lätt. Blanda ägg och övriga ingredienser med fiskfliset. Smaka av med mer salt och peppar.
Smörj en ugnseldfast form och slå i fiskblandningen. Grädda i mitten av ugnen i ca 40 minuter. Servera med skirat smör och kokta ärtor.
4 personer
600 g vit fisk (pollock, sej, hokki), fryst går bra
Salt och vitpeppar
1 1/2 dl grädde
1 liten burk (250 g) keso
4 ägg
4 msk Kalles kaviar
4 msk finhackad gräslök
2 dl riven mild ost (t.ex. gräddost)
Smör till formen
Sätt ugnen på 175 C.
Lägg ner fisken i en kastrull med en bottenskyla av vatten, det gör inget om fisken är fryst. Salta och peppra lätt, sjud fisken tills den är klar. Slå av vattnet och "flisa sönder" fisken ordentligt.
Vispa upp äggen lätt. Blanda ägg och övriga ingredienser med fiskfliset. Smaka av med mer salt och peppar.
Smörj en ugnseldfast form och slå i fiskblandningen. Grädda i mitten av ugnen i ca 40 minuter. Servera med skirat smör och kokta ärtor.
2 kommentarer:
Hej. Tack för länken, kul att du och familjen gillade min fiskpudding.
Hoppas du blir lite gladare nu också,jobbigt med abstinens.
Har lyckats komma ner på en kaffestund per dag, på morgonen.
Sen smakar det faktiskt inte så gott längre, utan mackor och fikabröd.
Men saknar det inte ;)
birgittahoglundsmat:
Det är bättre nu, jag är en kaffemoster oavsett om det vankas fika bröd eller ej ;-)
Skicka en kommentar