tisdag 14 september 2010

Kaffeabstinens

Det är ju helt hopplöst att fotografera i septembermörkret, bilden påminner mer om saffranspannkaka än något annat ... Men det blev gott, det var lättlagat och barnen åt utan att trilskas (de tyckte till och med om det!), en egenskap som för tillfället värderas högt. Just den här veckan är allt rätt dassigt och trist, främst eftersom jag försöker dra ned på kaffekonsumtionen som nådde ett cresendo under sommaren då jag gick omkring med en mugg fastlimmad i handen. Så jag är grinig. Sur. Tämligen otrevlig. Förhoppningsvis lättar dimmorna mot slutet av veckan, jag har avgiftat mig förr.

Min fiskpudding är en modifierad variant av Birgitta Höglunds Abborrlåda med kaviar och gräslök.

Fiskpudding med kaviar
4 personer

600 g vit fisk (pollock, sej, hokki), fryst går bra
Salt och vitpeppar

1 1/2 dl grädde
1 liten burk (250 g) keso
4 ägg
4 msk Kalles kaviar
4 msk finhackad gräslök
2 dl riven mild ost (t.ex. gräddost)
Smör till formen

Sätt ugnen på 175 C.

Lägg ner fisken i en kastrull med en bottenskyla av vatten, det gör inget om fisken är fryst. Salta och peppra lätt, sjud fisken tills den är klar. Slå av vattnet och "flisa sönder" fisken ordentligt.

Vispa upp äggen lätt. Blanda ägg och övriga ingredienser med fiskfliset. Smaka av med mer salt och peppar.

Smörj en ugnseldfast form och slå i fiskblandningen. Grädda i mitten av ugnen i ca 40 minuter. Servera med skirat smör och kokta ärtor.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej. Tack för länken, kul att du och familjen gillade min fiskpudding.

Hoppas du blir lite gladare nu också,jobbigt med abstinens.
Har lyckats komma ner på en kaffestund per dag, på morgonen.
Sen smakar det faktiskt inte så gott längre, utan mackor och fikabröd.
Men saknar det inte ;)

zelca sa...

birgittahoglundsmat:
Det är bättre nu, jag är en kaffemoster oavsett om det vankas fika bröd eller ej ;-)