torsdag 18 juni 2009

Vad vore en midsommar utan sillsallad?

Det här är en av de stora favoriterna på midsommar, en rätt som tämligen sent införlivats i midsommarfirandet. Det fungerar utmärkt att använda överblivna potatisrester - receptet är dynaaaaaamiskt och den blir aldrig likadan - men den är lika god för det. Rester brukar inte bli stående länge i kylen.

Ha en trevlig midsommar!

Sillsallad
En stor skål

ca 10 större potatisar ≈ 700 g (fungerar både med färsk- och vinterpotatis)
3 dl gräddfil eller en burk crème fraiche eller lite av varje
1 - 2 burkar matjessill, obs! spara sillspadet
2 hårdkokta ägg, skalade och hackade
En näve kapris
Någon form av lök, helst gräslök (eller purjo eller gul lök eller röd lök), finhackad
Dill, finhackad
Persilja, finhackad
Salt och svartpeppar

Koka potatisen och låt den svalna.

Dela potatisen i mindre bitar.

Skär matjessillen i små bitar.

Blanda sill och potatis med övriga ingredienser. Späd med sillspad till "smidig" konstistens och smaka av med salt och peppar. Låt salladen stå och vila en timme innan serveringen. Ät sillsalladen tillsammans med knäckebröd.

2 kommentarer:

A home far away sa...

Hej vilken fin blogg du har, jätteintressant att läsa!

Ha en fin kväll
Kram Gunilla från Singapore

Glad midsommar!!

zelca sa...

A home far away:
Tack! Jag misstänker att det är svårt att få till den riktiga midsommarkänslan i Singapore ...