
Bra att veta är att 1 dl torkade linser väger ca 90 gram och att det motsvarar ca 2 ½ dl kokta linser.
De marinerade linserna är ett recept av Cathrine Schücks som publicerats i Buffé 4/2003. Receptet på de krämiga linserna kommer från Saltåkvarn. Som vanligt stämmer de inte på pricken med originalet.
Marinerade linser
2 dl puylinser eller belugalinser
1 tsk spiskummin
3 msk balsamvinäger
2 msk olivolja
1 tsk salt
Svartpeppar
Ev 1 pressad vitlöksklyfta
Hackad persilja
Koka linserna enligt anvisningarna på baksidan av paketet/påsen.
När linserna är färdiga slås vattnet av. Blanda ned övriga ingredienser i de varma linserna. Ät linserna ljumna eller låt kalla. Överblivna linser håller flera dagar i kylen.
Krämiga dijonlinser
2 dl puylinser eller belugalinser
2 dl Crème fraiche
2 - 3 msk dijonsenap
1 vitlöksklyfta, pressad
Salt
Koka linserna enligt anvisningarna på baksidan av paketet/påsen. Slå av vattnet och låt linserna svalna helt.
Blanda försiktigt ned övriga ingredienser.
2 kommentarer:
har precis ätit lunch på belugalinser, rädisor, tonfisk och bladspenat. mycket gott och mättande efter löparrunda vid vattnet. sommaren är allt bra härlig.
Lisa:
Visst är de goda! Jag måste testa att kombinera det med tonfisk - det är så mycket lättare att laga mat när det är sommar.
Skicka en kommentar