
Det här receptet är hämtat hos Allt om Mat, istället för att använda blockchoklad så använde jag mörkchoklad med 70 % kakaohalt.
Rabarberkaka med choklad
200 g rabarber
1 ½ dl socker
300 g mandelmassa
3 ägg
150 g mörk choklad 70 %
Sätt ugnen på 175˚C.
Ansa rabarbern och skär den i ½ cm skivor. Sjud rabarber och socker på svag värme i ca 10 minuter tills det blivit en simmig massa.
Riv mandelmassan grovt. Tillsätt äggen och vispa massan slät med en elvisp. Smörj en form med löstagbar kant och häll smeten i formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 15 minuter.
Ta ut den halvfärdiga kakan och bred över rabarberkompotten. Grädda kakan klart i ca 10 minuter. Låt kakan svalna.
Smält chokladen över vattenbad och bred den tunt över kakan. Låt chokladen stelna.
2 kommentarer:
Vilket häftigt recept. Synd att jag inte har några rabarber i stan.
kinna:
Ja kombinationen är ovanlig. Jag förstår att du saknar rabarbern, det gör jag med.
Skicka en kommentar