
Tonfisk och ris
4 hungriga personer
4 dl ris, valfri sort
2 burkar tonfisk i vatten
1 stor burk skivade champinjoner, OBS! spara spadet
2 msk smör
3 msk mjöl
3 - 4 dl mjölk och champinjonspad
Salt och vitpeppar
Svartpeppar
Riven parmesanost
Sätt ugnen på 250˚C övervärme.
Koka riset enligt anvisningarna på paketet.
Gör under tiden svampstuvningen. Smält smöret i kastrullen och vispa ut mjölet. Tillsätt mjölk och champinjonspad. Koka upp och låt stuvningen koka i minst 3 minuter under ständig omrörning. Smaka av med salt och vitpeppar. Rör ned champinjonerna.
Bred ut riset i en eldfast form. Häll av vattnet av tonfisken och sprid ut den över riset. Mal lite svartpeppar över tonfisken. Slå över svampstuvningen och riv till sist lite parmesanost över det hela. Gratinera högt upp i ugnen i ca 10 minuter eller tills gratängen blivit gyllenbrun.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar