fredag 14 augusti 2009

Minna rosa

Dottern är galen i allt som är rosa. Alla upptänkliga nyanser av färgen gör att hon utbrister "Minna rosa!" - så även när hon fick syn på min hemgjorda rödbetssallad. Fast hon var inte galen i min rödbetssallad, hon insisterade på att smaka men spottade genast ut den och fällde omdömet "äckligt". Sonen bästa färg är svart och inte helt oväntat är han galen i blodpudding ...

Vid dagens lunch blev alla tillsist nöjda, barnen mumsade blodpudding och jag åt kalvsylta med hemrörd rödbetssallad och krispiga salladsblad.

Rödbetssalladen är inte så insmickrande och kanske inte passar alla eftersom den av naturliga skäl är en syrligare variant än den man köper färdig på burk.

Rödbetssallad
1 person

1 dl packad syrad Borsjtj (från Tistelvind)
½ dl ekologisk crème fraîche
1 msk majonnäs

Tryck ur vätskan ur de syrade grönsakerna. Blanda försiktigt med crème fraîche och majonnäs. Klart!

Inga kommentarer: