
Den här rätten gjorde mamma när vi var små. Eller, det kan vara så att hon bara gjorde det en gång och att jag minns det väldigt väl. Det är i alla fall ett bra sätt att ta tillvara överbliven spagetti.
Spagettitortilla
4 personer
1 stor gul lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, tunt skivad
1 msk + 1 msk olivolja
ca 2 portioner kokt spagetti (motsvarande ca 150 g okokt spagetti)
3 – 4 ägg
2 msk grädde
En dutt cayennepeppar
Salt och svartpeppar
Fräs lök och vitlök mjuk i 1 msk olivolja. Klipp eller skär ned spagettin i mindre bitar. Häll ner spagettin i stekpannan och låt den fräsa med ett par minuter så att den blir varm .
Rör under tiden ihop ägg och grädde med lite cayennepeppar, salt och peppar. Häll ned spagetti och lök i äggblandningen. Blanda ordentligt, allt ska vara ordentligt täckt med ägg. Gör rent stekpannan. Ställ tillbaka stekpannan på spisen och häll i 1 msk olivolja. Häll i ägg- och spagettiblandningen. Stek tortillan på låg värme i ca 10 minuter. Vänd tortillan med hjälp av en tallrik och stek vidare i 5 – 10 minuter eller så kan du ställa in hela stekpannan i ugnen under grillen i ca 5 minuter – ställ stekpannan rätt långt ned i ugnen så att det inte bränns. Servera tillsammans med kryddig korv – t.ex. lammkorv - och en sallad.
2 kommentarer:
Kan bara instämma. Det är därför vi börjat försöka hålla oss till bara ett fåtal sorter av pasta, och köpa dem i 5- eller 3-kilosförpackningar hos Martin Olsson. Fy för slattar
annika:
Visst är det trist med slattarna, dottern som är dryga året älskar dessutom att plocka fram slatt-påsarna och försöka hälla ut innehållet på golvet, det älskar inte mamman.
Skicka en kommentar