
Receptet på äggersättningen har jag hittat hos Yogastudion.

Linfröskum
(Knappt 1 dl motsvarar 1 ägg)
5 msk hela linfrön
6 dl vatten
Koka upp linfrön och vatten och låt det koka ca 3 minuter.
Dra kastrullen av plattan, rör om och låt avkoket vila i ca 3 minuter.
Häll linfrömassan genom en sil och pressa mot kanterna för att få ut så mycket slem som möjligt.
Låt det silade avkoket svalna ordentligt och vispa sedan upp det kraftigt.
Muffinsreceptet kommer ifrån ”Supermat” av Helena Nyblom.
Havremuffins
Ca 8 – 10 stycken mellanstora
3 dl havregryn
1 ½ dl grahamsmjöl
1 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl russin
1 dl hackade torkade aprikoser
2 ¼ dl linfröskum (eller 3 ägg)
1 ½ dl flytande honung
1 dl rapsolja
2 dl yoghurt
4 – 6 msk pumpafrön
Sätt ugnen på 225˚C.
Blanda alla torra ingredienser förutom pumpafrönen.
Vispa upp linfröskum (eller ägg). Tillsätt honung, rapsolja och yoghurt till linfröskummet och blanda försiktigt.
Rör ihop linfröblandningen med de torra ingredienserna och skeda upp i muffinsformar. Strö över pumpafrön och grädda i ca 15 minuter. Gräddningstiden och antalet muffins beror på hur stora formar man använder, jag använde mediumstora formar och fick 9 muffins.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar