
Sonen ägnade de första femton minuterna åt att skrika och grina över hur äcklig maten var. Sedan hoppade han upp i pappas knä och åt upp hans fisk, potatismoset ratade han konsekvent idag igen.
Fiskgratäng med spenat, dill och fetaost
4 personer
400 g halvtinad alaska pollock
Salt och svartpeppar
Vetemjöl
1 gul lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
Olivolja
500 g fryst bladspenat
1 paket (2 ½ dl) Oatley iMat eller matlagningsgrädde
½ dl finhackad dill
Salt och svartpeppar
1 paket fetaost
4 portioner potatismos
1 ägg
Sätt ugnen på 225˚C.
Fräs lök och vitlök gyllenbruna i olivolja. Tillsätt den frysta spenaten, fortsätt fräsa tills all vätska försvunnit. Slå på grädden. Tillsätt dillen och smaka av med lite salt och svartpeppar.
Dela fisken i fyra bitar. Salta och peppra fisken samt vänd den i vetemjöl.
Rör ned ägget i potatismoset. Klicka ut potatismoset längs sidorna i en ungseldfast form. Häll hälften av spenatblandningen i mitten av formen. Lägg fiskbitarna på spenaten. Slå resten av spenaten över fisken. Smula över fetaost. Grädda i ca 40 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar