
En helt vanlig korvgryta
4 personer
1 gul lök, hackad
Rapsolja
1 - 2 vitlöksklyfta, fint hackad
2 morötter, slantad i halvmånar
½ falukorvsring, strimlad
2 dl vatten
1 tärning lantbuljong
1 - 2 msk dijonsenap
1 röd paprika, i mindre bitar
2 ½ dl matlagningsgrädde eller Oatly mat
Maizenaredning för ljusa såser
Svartpeppar och örtsalt
En näve basilika, strimlad
Värm oljan i en större stekpanna. Tillsätt löken och morötterna och fräs dem på medelvärme i ca 5 minuter.
Tillsätt korven och låt den fräsa med i några minuter. Slå på vatten, dijonsenap och buljongtärningen koka upp och låt grytan koka ca 5 minuter.
Tillsätt paprikan och matlagningsgrädde, koka upp och strö på maizenaredning så att såsen blir lagom simmig. Smaka av med örtsalt och svartpeppar. Strö över basilikan och servera genast.
Grytan passar bra med någon form av kolhydrat, vi har testat den tillsammans med matkorn och mathavre.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar