
Bra att veta är att 1 dl torkade linser väger ca 90 gram och att det motsvarar ca 2 ½ dl kokta linser.
De marinerade linserna är ett recept av Cathrine Schücks som publicerats i Buffé 4/2003. Receptet på de krämiga linserna kommer från Saltåkvarn. Som vanligt stämmer de inte på pricken med originalet.
Marinerade linser
2 dl puylinser eller belugalinser
1 tsk spiskummin
3 msk balsamvinäger
2 msk olivolja
1 tsk salt
Svartpeppar
Ev 1 pressad vitlöksklyfta
Hackad persilja
Koka linserna enligt anvisningarna på baksidan av paketet/påsen.
När linserna är färdiga slås vattnet av. Blanda ned övriga ingredienser i de varma linserna. Ät linserna ljumna eller låt kalla. Överblivna linser håller flera dagar i kylen.
Krämiga dijonlinser
2 dl puylinser eller belugalinser
2 dl Crème fraiche
2 - 3 msk dijonsenap
1 vitlöksklyfta, pressad
Salt
Koka linserna enligt anvisningarna på baksidan av paketet/påsen. Slå av vattnet och låt linserna svalna helt.
Blanda försiktigt ned övriga ingredienser.
har precis ätit lunch på belugalinser, rädisor, tonfisk och bladspenat. mycket gott och mättande efter löparrunda vid vattnet. sommaren är allt bra härlig.
SvaraRaderaLisa:
SvaraRaderaVisst är de goda! Jag måste testa att kombinera det med tonfisk - det är så mycket lättare att laga mat när det är sommar.