
- Rödlöksmarmelad
- Potatisgratäng med saffran
- Vitkålssallad med fetaost, granatäpple och rostade frön
- Marinerade morötter och sockerärtor
- Bröd och smör
- Cheddarost, brie och rosenmarmelad
- Kaffe
- Fyra sorters kakor
- Chokladtårta med glögglasyr serverat med lättvispad vaniljgrädde och saffransmarinerade apelsinklyftor
Apelsinreceptet kommer från Anna och Fanny Bergenström och publicerades i tidningen Lantliv nr 13 2008. En otroligt fräsch och god dessert, den kommer jag att göra flera gånger under kommande veckor.
Åsas saffransapelsiner
4 portioner
4 saftiga och söta apelsiner
Sockerlag:
2 dl vatten
2 dl socker
2 - 3 stjärnanis
1 liten kanelstång
1 kuvert saffran
4 hela kryddnejlikor
Filéa apelsinerna så att klyftorna är fria från skal och hinnor. Lägg dem i en skål eller stor burk.
Koka socker och vatten i en liten kastrull ett par minuter utan lock. Lägg i kryddorna och låt lagen småkoka utan lock i ca 5 minuter.
Låt lagen svalna något och häll den sedan över apelsinklyftorna. Ställ apelsinerna kallt och låt dem dra i minst en timme. Serveras med lättvispad grädde.
Åhå jag trodde det bara var jag som älskar kall Jansson och kall potatisgratäng. Särskilt Jansson, gärna kylskåpskall direkt ur formen...
SvaraRaderaHelfina recept på bloggen din:)
/(Sankta)Cecilia (från aff)
Schizomamman:
SvaraRaderaDet är nog en hemlig last som inte alla vill erkänna ;-) Tack!